Täna avati Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku uus operatsiooniplokk

28. september 2012

Täna (reedel, 28. septembril) avati Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikus uus operatsiooniplokk.

Kliiniku juhataja Artur Kletti sõnul peab tehniline varustus tänapäevases meditsiinis ja eriti mikrokirurgias arsti toetama. „Enam ei piisa sellest, et kirurgil on kuldsed käed. Uus tehnoloogia võimaldab ravida seni ravimatuid haigusi ja teha seda võimalikult ohutult ning minimaalsete tüsistustega. Selles seisnebki uue
operatsioonitehnoloogia põhieesmärk.“

Silmakliiniku direktor Toomas Sepa sõnul pole probleemi, millele peaks siinne patsient välismaalt lahendust otsima. Tasemest annab tunnistust ka hiljuti Tallinnas toimunud 
Euroopa oftalmoloogilise plastilise ja rekonstruktiivse kirurgia seltsi (ESOPRS) aastakonverents, kus Euroopa tippkirurgid tegid silmakliinikus näidisoperatsioone ning uus operatsiooniplokk pälvis nende väga kõrge hinnangu.

Tallinna aselinnapea ja Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liikme Merike Martinsoni sõnul on silmakliiniku uus operatsiooniplokk kingitus meie silmapatsientidele, kes vajavad tänapäevast kõrgetasemelist silmaravi võrdselt teiste Euroopa kodanikega.

Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinik on Euroopas akrediteeritud õpetav kliinik. Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinik sai möödunud aastal Euroopa silmakliinikute ühe enimsoovitud tunnustuse – Euroopa sertifikaadi. 2011. aasta juunis tunnustas Euroopa oftalmoloogianõukogu EBO (EuropeanBoard of Ophthalmology) Brüsselis Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikut rahvusvahelise akrediteeringuga silmakeskusena. Sellest ajast on Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikul õpetava kliiniku staatus ja õigus koolitada Euroopa oftalmoloogia eriala spetsialiste. Akrediteeringu põhjal on Ida-Tallinna Keskhaigla
silmakliinik võrdsel tasemel teiste Euroopa kliinikutega, kes on õpetavate kliinikute staatuses. Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku juhataja dr Artur Kletti sõnul on see õigus vaid kümnekonnal silmakliinikul
Euroopas.

Fotol: Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liikmele Merike Martinsonile tutvustab uut silmaoperatsioonitehnikat kliiniku direktor Toomas Sepp.
 

Tagasi