Günekoloogilise endoskoopia meistriklass rahvusvahelisel juhendamisel

7. märts 2013

7. ja 8. märtsil toimub Ida-Tallinna Keskhaiglas rahvusvaheliselt tunnustatud tippspetsialistide juhendamisel günekoloogilise endoskoopia meistriklass Balti riikide arstidele ja residentidele.

Günekoloogilise kirurgia meistriklassi rahvusvahelisel koolitusel Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinikus opereerib külalisarstina Clermont- Ferrandi Ülikooli (Prantsusmaa) rahvusvahelise endoskoopilise kirurgia keskuse juht dr Revaz Botchorichvili. Revaz BotchorichviliArstid ja residendid Eestist, Leedust ning Lätist saavad kahepäevase metoodilise operatsioonitehnika õpet erinevatest günekoloogilistest patoloogiatest. Loengutega esineb maailmas tipptasemel tunnustatud õpetaja-kirurg dr Revaz Botchorichvili.


Meistriklassi raames toimub 4 operatsiooni otseülekannet auditooriumisse. „Kirurgilise tehnika omandamisel on oluline osa visuaalsel õppel, sest kogu kirurgia ei ole omandatav õpikust. Selline õppevorm on väga eriline võimalus, millele lisandub vaba kommunikatsioon operatsiooni ajal opereeriva arstiga. Kindlasti saavad huvilised iga operatsiooni tehnilist üksikasja puudutavates küsimustes ka vastuse,“ tutvustas meistriklassi õpet Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku günekoloogilise päevakirurgia osakonna juhataja Brigita Tamm.Revaz Botchorichvili

Meistriklassi teine külalisesineja on Roland Herzog (KLS Martin), kelle loeng käsitleb kaasaegset elektrokirurgiat.
Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinikus tehakse aastas 1800 günekoloogilist operatsiooni ning kliinik jätkab intensiivset arengut endoskoopilise ja väheinvasiivse kirurgia vallas. Selline operatsioonitehnnoloogia tagab patsiendile kiirema ja mugavama operatsioonijärgse paranemise.

 

Info ja kontakt:
Svea Talving
Avalike suhete juht
Ida-Tallinna Keskhaigla
5012309

Tagasi