Ida-Tallinna Keskhaigla püsib uusimate ravimeetodite kannul, jagades kogemusi kolleegidega mujalt

8. aprill 2014

3. ja 4. aprillil toimus Ida-Tallinna Keskhaiglas rahvusvaheline konverents „Endovascular Treatment Workshop of Critical Limb Ischaemia“ ("Jäsemete verevarustuse kriitiline häirumine ja veresoontesisesed raviprotseduurid"), mis koondas veresoontekirurge üle Baltikumi.

Konverentsil käsitleti uute veresoontesiseste ravimeetodite kasutamist jala verevarustuse kriitilise häirumise korral. Konverentsil esines ettekannetega rahvusvaheliselt tuntud angiograafia spetsialist dr. Torsten Fuss Saksamaalt, kes vahendas Eesti ja Läti veresoontekirurgidele ja radioloogidele arenenud riikide kogemusi ning viis läbi näidisprotseduure patsientidel, kellel kuni viimase ajani ei olnud jala verevarustuse taastamine võimalik.

„Konverentsi üldisem eesmärk oli lisaks uute ravimeetodite propageerimisele innustada erineva eriala spetsialiste tihedamale koostööle pakkumaks igale konkreetsele patsiendile parimat võimalikku ravi ning vähendada jala amputatsioonide arvu Eestis, „ selgitas dr Sulev Margus, konverentsi peakorraldaja.

Eestis põevad ateroskleroosi tuhanded inimesed, kelle teadlikkus tõhusatest ravimeetoditest on madal ja sellest tulenevalt ei pöörduta õigeaegselt arstide poole, mille tagajärjel tehakse dr Veronika Palmiste sõnul Eestis igal aastal 400-500 jäseme amputatsiooni.  Jäseme kaotuse korral langeb inimese elukvaliteet märkimisväärselt, ühtlasi mõjutab see tema lähedaste ja laiemalt ühiskonna elu, sest inimene ei saa elada täisväärtuslikult ning sageli muutub töövõimetuks ja sellest tulenevalt tekivad mitmed tõsisemad probleemid.

Konverentsi peakorraldaja oli ITK angiograafia osakonna juhataja, kardioloog vanemarst dr Sulev Margus ja kaaskorraldajad kardiovaskulaarkirurg dr Veronika Palmiste-Kallion ja kardioloog angiograafia arst dr Kristina Lotamõis.

Vaata uudislõiku Kanal2 Reporteri saates:

http://www.reporter.ee/2014/04/04/eestis-uus-raviprotseduur-ateroskleroosile/

Tagasi