Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinik saates Hooaeg

22. september 2014

20. septembril olid Kanal2 naiste tervise, ilu ja moeteemadel rääkivas saates Hooaeg Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku töötajad Ada Vahtrik ning Aet Maarja Leberecht.

Juttu tehti imetamise tähtsusest naise tervisele ning enneaegsete beebide heaolu tarbeks vajalikust peresõbralikust kängurumeetodist.

Ida-Tallinna Keskhaiglas asub perekool, kus pakutakse rasedatele ning vastsetele emadele erinevatel teemadel loenguid. Samuti on ühe esimese tähtsa abina pakutav imetamise nõustamine, mille juht Ada Vahtrik sõnas, et imetamine on lisaks beebi tervisele ääretult tähtis ka naisele. Nimelt esineb vähemalt 6 kuud imetanud naistel vähem mitmesuguseid haigusi. Kindlasti on imetamine ääretult oluline läheduse ja arengu soodustamisel.

Vahel ei lähe aga lapseootus plaanitult ning seepärast on hea teada, et meie haiglas on olemas kõik vajalik enneaegsete laste turvalisteks esimesteks päevadeks. Õde ja ämmaemand Aet Maarja Leberecht selgitas, et siinses haiglas kasutusel olev kängurumeetod on parim lahendus lähedustunde ja nahk-naha kontakti saavutamisel, mis pakub ühtlasi turvatunnet.

Lisaks asub siin Baltikumi ainus emapiimapank, kust abi saab juhul, kui vastsel emal veel piima napib. On hea meel tõdeda, et paljud emapiima annetajatest on just need, kes ise varem haiglast abi saanud. See on tunnustus meie personalile ning haiglale. 

Saade on järelvaadatav järgmiselt lingilt: http://www.redhot.ee/out/Hooaeg/20-09-2014/Itk.wmv
  

Kadri Penjam
Kommunikatsioonispetsialist

Tagasi