Ida-Tallinna Keskhaigla töötajaskond hoolib estoonlaste tervisest

17. aprill 2015

Sel nädalal Rahvusooperis Estonia toimuva tervisenädala korraldamisse on kaasatud Ida-Tallinna Keskhaigla töötajad, kes esinevad harivate ettekannetega ning viivad läbi mitmesuguseid terviseuuringuid.

„Tunnustame Estonia teatrit, kes hoolib oma töötajatest ning korraldab juba aastaid igal kevadel tervise teadvustamise nädalat. Meil on hea meel olla sellesse kaasatud,“ ütles Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Ralf Allikvee ja lisas, et sellest võiksid saada innustust teisedki Eesti ettevõtted.

Teemad, millele nädala raames eraldi tähelepanu on pööratud, on naiste ja meeste tervis. Juttu tehakse naise organismis elu jooksul toimuvatest muutustest ning meeste seksuaaltervisest. Naised saavad mugavalt anda PAP-testi, mehed lasta määrata vereproovi käigus eesnäärmevähi tekkimise riski ning mõõta testosteroonitaset organismis.

Lisaks on estoonlastel võimalik selgitada välja kuulmise ja kopsumahu seisund. Toimub spirograafia ehk hingamisfunktsiooni uuring ning kuulmiskadu loengu juurde on huvilistel võimalik lasta kontrollida oma kuulmist. Huvi loengute ja tervisenäitajate kontrolli vastu on suur - see näitab jätkuvat vajadust minna haiglast välja asutustesse ning jõuda nõnda hõlpsalt inimesteni.

Oma panuse tervislike eluviiside ning tervisekontrolli tähtsustamisel annavad mitmed Ida-Tallinna Keskhaigla arstid, õed ja tugitöötajad. Koostöö Ida-Tallinna Keskhaigla ja Rahvusooper Estonia vahel on toimunud juba kuus aastat.

"Estonia töötajate tervise eest aitab püsivalt hoolitseda Ida-Tallinna Keskhaigla ja meil on hea meel, et alati ollakse kaasas tervisenädalal, kuhu on kontsentreeritud suur hulk tervisega seonduvaid tegevusi - loengud, testid, spordivõistlused ja palju muud. Estoonlaste tervis on hea - siin pole viie aasta jooksul ühtegi etendust ära jäänud ja selle üle oleme uhked," ütles teatrijuht Aivar Mäe.

 

Kadri Penjam
Kommunikatsioonispetsialist

Tagasi