Tunnustasime silmapaistvamaid õendus- ja hooldustöötajaid

12. mai 2015

Rahvusvahelise õdede ja ämmaemandate päeva pidulikul koosviibimisel tunnustas haigla oma õendus- ja hooldustöötajaid. Lisaks kuulutati juba üheteistkümnendat korda välja Florence Nightingale`i stipendiumi saaja 2015, kelleks on silmaosakonna õendusjuht Virge Kaunis.

Eile, 11. mail tähistasid Ida-Tallinna Keskhaigla õendusvaldkonna töötajad oma kutsepäeva, mille raames tunnustati kolleegide poolt valitud kliinikute aasta töötajaid. Koosviibimisel tervitasid kohaletulnuid haigla juhtkond ning tervishoiu kõrgkoolide ja õdede liidu esindajad.

„Traditsiooniliselt tunnustame töötajaid, keda just kolleegid on sel aastal pidanud tunnustuse saamise vääriliseks. Neid, kes on eeskujuks abistamisel ja suhtlemisel patsiendi ning tema lähedastega, neid, kelle kohta loeme patsientide tagasisidest, et ta on „abivalmis“, „rõõmsameelne“, „südamlik ja soe“, “hooliv“. Tunnustame kolleege, kes on toeks lisaks patsientidele ka kaastöötajatele. Kes kannavad oma hoiakute ja tegudega edasi haiglale olulisi väärtusi – avatust, julgust muutuda, orienteeritust koostööle ja arengule, olles just seeläbi eeskujuks ja samas ka rajaloojaks,“ sõnas eilsel tänuüritusel Ida-Tallinna Keskhaigla õendusjuht Ülle Rohi.

Tänavuse Florence Nightingale`i nimelise stipendiumi pälvis silmaosakonna õendusjuht Virge Kaunis, kes on Ida-Tallinna Keskhaiglas töötanud juba 45 aastat. Tema täpsus ja võime olla protsesside algataja on saanud aastate jooksul rakendust töötades kliinikus eri tasanditel õendusjuhina, andes seeläbi oma panuse patsiendikeskse ja kvaliteetse õendusabi arendamisele.

Ida-Tallinna Keskhaigla seitsme kliiniku osakondade poolt esiletõstetud töötajate seast kuulutati tänavu välja 75 Aasta õendus- ja hooldustöötajat 2015. Eripreemiaga Aasta Koolitaja 2015 pärjati koolituste organiseerimise, ettekannete, seminaride ja töötubade läbiviimise eest ning kolleegide juhendamise eest õde Aire Põder. Aasta Praktikajuhendaja 2015 tunnustuse pälvis üliõpilaste praktika arendamise ja juhendamise eest intensiivraviõde Svetlana Veškova.

Esmakordselt anti sel aastal välja ka tunnustus Aasta Teadusuurija. Aasta Teadusuurija 2015 tunnustuse pälvis ämmaemand Annely Kärema parima õendustöötaja poolt koostatud uurimustööga „Peale sünnitust vara koju kirjutatud emade teadmised ja oskused 3-5 päeva peale ämmaemanda sünnitusjärgset visiiti ITK naistekliiniku näitel“.

Sel sügisel tähistab Ida-Tallinna Keskhaigla oma 230. juubelit, mis annab märku meie kestvusest ja järjepidevusest.

Meie õendus- ja ämmaemandusvaldkonna töötajad räägivad oma tööst/ametist, sellele pühendumisest.

//www.itk.ee/haiglast/tunnustame/me-armastame-ja-tunnustame-oma-kutset

 

Kadri Penjam

Kommunikatsioonispetsialist

Tagasi