Avasime tänasest radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliini

4. jaanuar 2016

Avasime tänasest radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliini.

Juba tänasest on avatud patsientidele ja arstidele mõeldud radioloogiliste uuringute teostamise alane nõuandeliin, kuhu helistades saab infot selle kohta, mida uuring endast kujutab ja milline on vajalik ettevalmistus enne uuringule tulekut. Infoliinil on nõustajaks radioloogiatehnik, kes vastab uuringu teostamise kohta käivatele lisaküsimustele.

„Radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliini eesmärgiks on anda patsientidele vajalikku teavet, et vältida teadmatusest tekkivaid olukordi uuringule saabudes. Lisaks saavad uuringute osas teadlikumaks ka arstid. Juhul kui esitatud küsimus ei puuduta otseselt radioloogilisi uuringuid ega kuulu nõuandeliini kompetentsi, anname infot, kust vajalikku infot saada,“ selgitab nõuandeliini avamise tagamaid diagnostikakliiniku õendusjuht Evelin Märtson.

Vajadus nõuandeliini avamise osas on olnud juba pikemat aega – igapäevases töös peavad radioloogiatehnikud vastama tihti küsimustele, millele tulnuks vastused saada juba enne uuringule tulekut, kuid mis mingil põhjusel on ununenud esitamata või pole selleks olnud võimalust. Uus avatav radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliin annab võimaluse küsimuste tekkel neile vastused saada hõlpsalt ja kiirelt.

Radioloogiliste uuringute nõuandeliinil (telefonil  666 5166) toimub nõustamine tööpäeviti kell 8–16, samuti on võimalik saata e-kiri aadressil radioloogiainfo[A]itk.ee.

Nõustatakse kõikide radioloogiliste uuringute eelselt – ultraheliuuring, röntgenuuring, kompuutertomograafiline uuring, magnetresonantstomograafiline uuring, mammograafia, kompuutertomograafia, isotoopuuring, intravenoosne urograafia, PET-KT-uuring 18F-FDG-ga.

Lisainfo ja kontakt:

666 5166
radioloogiainfo[A]itk.ee

Tagasi