Meie arstid-õed sel nädalal Estonia teatri tervisenädalal

20. aprill 2016

18.-22. aprillini toimub Rahvusooperis taas Estonia tervisenädal, mille raames on teatri töötajaskonnal võimalik võtta osa mitmekesisest programmist. Põnevate terviseloengute ning –uuringutega oleme estoonlastele taas appi läinud.

Teemad, millele nädala raames rohkem tähelepanu pööratakse, on naha- ja südametervis ning suitsetamine – täpsemalt see, kuidas suitsetamisest loobuda. Lisaks teeme juttu loomeinimesi kimbutavast tööstressist, samuti tihti tunde sundasendis või jalgadel veetmisel tekkida võivatest veenilaienditest.

Lisaks teoreetilistele loengutele on Estonia teatri töötajaskonnal võimalik lasta mõõta erinevaid tervisenäitajaid: südametervise heaolu pärast muretsejad saavad lasta mõõta kolesterooli, vererõhku ja veresuhkrut, neljapäeval viiakse läbi spirograafia ehk hingamisfunktsiooni uuring.

Koostöö Ida-Tallinna Keskhaigla ja Rahvusooper Estonia vahel on toiminud juba seitse aastat. Juhatuse esimees dr Ralf Allikvee on tunnustanud Estonia teatrit, kes hoolib oma töötajatest ja korraldab iga-aastast tervise teadvustamise nädalat. Dr Allikvee sõnul võiksid sellest eeskuju võtta teisedki Eesti ettevõtted.

Tagasi