Täna toimub teine üle-eestiline rinnaga toitmise konverents „Elu algus – mida lapsed sooviksid?“

6. oktoober 2017

Reedel, 6. oktoobril leiab Tallinna Tervishoiu kõrgkoolis aset teine üle-eestiline rinnaga toitmise konverents “Elu algus – mida lapsed sooviksid?“

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis toimuva konverentsi eesmärgiks on teadvustada vanema ja lapse kiindumussuhet ning rinnaga toitmist toetavat perekeskset käsitlust tervishoius. Konverentsile osalevad perearstid, lastearstid, lasteõed, ämmaemandad ning kõik, kes soovivad hea seista rinnaga toitmise edendamise eest.

Tervitussõnadega juhatavad konverentsi sisse haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, Tallinna abilinnapea Merike Martinson, Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse ning Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Põnevate ettekannetega esinevad mitmed tuntud spetsialistid nii tervishoiuvaldkonnast kui mujalt. Üles astuvad kultuuriajaloo professor David Vseviov, Pärnu Haigla lastearst dr Birgit Suits, emeriitdotsent Anne Ormisson, Keskhaigla Sünnitusmaja lastearst dr Pille Andresson, pereterapeut Meelike Saarna, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse peaspetsialist Karen Silts ning konverentsi võtab kokku Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee esimees dr Adik Levin.

Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee esimehe dr Adik Levini sõnul vajab iga laps sünnihetkest alates oma vanemate lähedust ja hoolt ning rinnaga toitmisel on siin võtmeroll nii lapse parima tervise kui ka turvatunde tagamisel. „Teaduspõhiselt on tõestust leidnud, et vanemate lähedust ja rinnapiima ei ole tegelikult võimalik asendada! Kvaliteetse tervishoiuteenuse osaks ei ole pelgalt moodsaim aparatuur ja uusimad tehnoloogiad, vaid ka mõistmine, mida lapsed sooviksid,“ selgitab Levin.

Konverentsi korraldab Sotsiaalmisteeriumi juures tegutsev Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee koostöös Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna linnaga. 

Tagasi