Keskhaiglas sündis rekordarv kaksikuid

2. veebruar 2017

Aasta esimene kuu möödus Keskhaigla Sünnitusmajas rõõmsalt ja tegusalt – ilmale aidati 15 paari kaksikuid, mis on viimase 5 aasta rekord.

2017. aasta on Keskhaigla Sünnitusmajas jätkunud väga töiselt ja lasterohkelt. Möödunud kuul aitasid tublid ämmaemandad ilmale 354 last – viimasel viiel aastal ei ole jaanuaris nii palju lapsi sündinud.

Ka laste soolise jagunemise poolest oli kuu teatud mõttes eriline, sest viimased 13 kuud oli igal kuul poisse rohkem sündinud kui tüdrukuid, kuid jaanuaris jagunesid sündinud lapsed täpselt võrdselt – ilmavalgust nägid 177 poissi ja 177 tüdrukut.

Sünnitusi võeti vastu 339, mis tähendab, et sündis lausa 15 paari kaksikuid, mis on samuti viimase viie aasta rekordarv. Viimaste aastate trend on näidanud, et ühes kuus sünnib Keskhaiglas Sünnitusmajas 6-7 paari kaksikuid, seega on möödunud kuu rekord eriti märkimisväärne. Viiendik kaksikutest ehk 3 paari sündis ühel päeval, 12. jaanuaril.

Soovime kõikidele pisikestele ilmakodanikele, nende vanematele ja tublidele ämmaemandatele jõudu ja jaksu nende igapäevastesse tegemistesse!

Tagasi