Osaleme Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) tervisepäevadel

15. märts 2017

Märts on Politsei- ja Piirivalveametis (PPA) tervisekuu ning sellele annavad oma panuse ka ITK tublid õed ja ämmaemandad.

Tervisepäevadel osalevad ka Ida-Tallinna Keskhaigla kardioloogiaõed Svetlana Udalova juhtimisel. Mõõdetakse vererõhku, veresuhkrut ning kehamassiindeksit. Naistel on võimalus anda emakakaelavähi ennetuse raames PAP-analüüse, mida teostavad meie tublid ämmaemandad. Peale selle toimuvad ka huvitavad loengud kontoritöö ergonoomikast, sellest, kuidas õiges asendis laua taga istuda ning milliseid harjutusi teha, et keha pika päeva jooksul kangeks ja valusaks ei läheks.

„Inimesed on meie suurim väärtus ning see, et nad kõik oleksid terved ja elurõõmsad, on organisatsioonile väga oluline. Läbi tervisekuu tegevuste loodamegi pöörara suuremat tähelepanu just nimelt meie töötajate tervisele ja heaolule", selgitab ameti töökeskkonna juhtivspetsialist Hedi Gretski terviseürituste korraldamise olulisust.

„Meil on suur rõõm, et sellel aastal panustab tervisekuu projekti ka Ida-Tallinna Kekshaigla. Tänu ITK headele kolleegidele on võimalik meie inimestel kolmes Põhja prefektuuri politseijaoskonnas mõõta enda tervisenäitajaid (vererõhk, veresuhkru ja KMI) ning kõigil naisterahvastel on võimalus kohapeal lasta teha PAP-testi. Viimase osas oleme saanud inimestelt ainult positiivsest tagasisidet ning huvilisi on palju", on Hedi Gretskil hea meel.

PPAs töötab ka väga palju kontoriinimesi, kelle põhilisteks vaevusteks on seljahädad. Tihti nõutakse seljamurede tõttu tööandjalt peent töötooli, aga tegelikult ei teata lihtsaid nippe, kuidas peaks töötool või –laud asetsema nii, et see oleks meie kehale ka tervislik. Sel teemal annab kasulikku nõu ja jagab häid nippe Ida-Tallinna Keskhaigla füsioterapeut Triin Jeršov.

„Rõõm on näha sellist positiivset ja entusiastlikku suhtumist ja panust oma töötajate tervisesse nagu Politsei- ja Piirivalveametis. Kuna inimene veedab enamuse päevast tööl, siis tööandjal on kõige suurem võimalus tervisekäitumist mõjutada ja see on ka põhjus, miks meie haigla koos ettevõtete ja organisatsioonidega selliseid tervisepäevi korraldab", sõnas turundusosakonna kliendihaldur Kerlin Remmel.

Tervisepäevad toimuvad kolmel järjestikusel teisipäeval: 14. märtsil Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonnas, 21. märtsil Ida-Harju politseijaoskonnas ning 28. märtsil Lääne-Harju politseijaoskonnas. Politsei- ja Piirivalveamet soovib tänada Ida-Tallinna Keskhaiglat meeldiva koostöö eest.

Tagasi