Ameerika militaarmeedikud taas külas ITK Taastusravikliinikus

12. aprill 2018

Täna väisavad Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) Taastusravi kliinikut ja Erakorralise Meditsiini Osakonda USA militaarmeedikud koos Eesti kaitseväe esindaja major Elle Jürgensoniga. Külastuse eesmärk on tutvuda taastusravi arengutega ITK-s ja arutada senise koostöö edenemist.

Külla tulevad härrad Michael P. Morrill, arstiteaduste doktor ja USA armee nõunik George J. Smolinski, härra Justin R. Holbrook, kolonelleitnant Burns. Kõrgeid külalisi saadab Eesti Kaitseväe esindaja Elle Jürgenson.  

2014. aastal ehitati Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravi kliinikusse  USA Eesti saatkonna toel amputatsioonijärgse taastusravi keskus. Samuti  on Ameerika partnerite toel  saanud spetsiifilise  militaarmeditsiini koolituse keskuse spetsialistid, sealhulgas eriti unikaalsete oskustega proteesimeistrid.

Eestis on aastatega tekkinud  spetsiifilist abi vajavad sõjaväelaisi, kes on keskuse alalised kliendid.  Kuna Taastusravi kliinikus on ka Hea Tervise Keskus, siis koos pakutakse  taastusravi  teenuseid kõikidele inimestele, kel probleemid tervisega, mis selliselt parendatavad.

2017 aastal sai ITK Taastusravi kliinikus ambulatoorseid taastusravi protseduure rohkem kui 60 000 inimest ja spetsiifilisi meditsiiniseadmeid (ortoosid, tallatoed, proteesid) tehti inimestele üle 800. Kliinikus kokku töötab hetkel 160 spetsialisti.

Tagasi