Gastroenteroloogia tähistab juubelit konverentsiga

4. aprill 2018

Täna tähistab Ida-Tallinna Keskhaigla Gastroenteroloogiakeskus oma 50. aastapäeva konverentsiga Rahvusraamatukogus, kus antakse ülevaade eriala arengust, hetkeseisust ja vaadatakse ka tulevikku.

Lisaks ajaloolisele ülevaatele, akadeemilisele loengule gastriidi tekkepõhjuse saladuse avastamisest, räägitakse ka gastroenteroloogia põletavatel päevateemadel.

Juttu tuleb põletikulisest soolehaigusest, bioloogilisest ravist, uuematest uuringumeetoditest. Konverentsil käsitletakse ka e-konsultatsioonide probleeme, võrreldakse seedetraktiarstide tööd Eestis ning Saksamaal. Samuti antakse ülevaade maksahaigustega patsientide käsitlusest ja ka soolevähi sõeluuringu vajalikkusest ning hetkeseisust.

„Suure osa gastroeneteroloogi igapäevatööst võtavad patsiendid funktsionaalsete häiretega ehk siis need, kellel vaatamata kaebuste esinemisele pole võimalik leida seedetraktist orgaanilist põhjust,“ ütles Ida-Tallinna Keskhaigla Gastroenteroloogiakeskuse juhataja Peeter Kõiva. „Samas on jätkuvalt palju patsiente, kellel on põletikuline soolehaigus, maksa või kõhunäärme haigus, mis vajavad spetsiifilist diagnostikat ja ravi.“

„Mida aeg edasi seda enam peame tegelema jämesoole vähi diagnostikaga, kas siis kaebustega patsientidel või jämesoolevähi sõeluuringu käigus. Viimase efektiivsel käivitumisel loodame edaspidi haiguse esinemise ja sellesse suremuse vähenemist. Neist ja ka muudest teemadest me siis antud konverentsil ka räägime,“ rääkis Kõiva.

 

Tagasi