Dr Ress: Allergia on tõsine haigus

23. mai 2018

ITK Allergoloog-immunoloog dr Krista Ress rääkis Kuku raadios erinevatest allergiatest.

Dr Krista Ress

Allergia on tõsine haigus, mis sageli haarab mitmeid erinevaid elundkondi, hingamisteed, nahk, seedetrakt või nahk, tõdes dr Ress. „Sageli räägime, et meil on ninaallergia, kopsuallergia või silmaallergia, aga tegelikult on allergiahaigus, mis avaldub kord siin ja kord mõnes teises organis.“

Dr Ressi sõnul esineb aastaringset allergiat isegi rohkem kui hooajalist. „Kui on hooaeg, siis oskavad inimesed rohkem tähele panna ja kaevata sümptomite üle. Tegelikult on meie laiuskraadidel aastaringsed allergiakaebused isegi sagedasemad, aga kuna need on püsivad, siis on inimesed nendega harjunud ja ei pööra neile niipalju tähelepanu.“

Sel aastal kogub õitsemisperiood hilise kevade tõttu alles tuure. „Raskem periood kestab kuni juulini,“ märkis Ress.

Kuula Kuku raadio saadet SIIT.

Tagasi