ITK sõlmis koostöölepingu hariduskolleegiumiga

4. september 2018

Ida-Tallinna Keskhaigla sõlmis koostööleppe Vanalinna Hariduskolleegiumiga, et anda noortele teadmisi meditsiinist.

 
ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee tõdes, et on tore, et noored hakkavad varakult huvi tundma väga raske elukutse ja töö vastu. „Elu muutub kiiresti ja on tore vaadata, et noored inimesed tahavad kuhugi jõuda ja me saame oma panuse anda," ütles dr Allikvee. „Loodan väga, et see protsess ei lõpe ühe aastaga. Oleme uhked, et valmistame ette inimesi, kes lähevad arstiks või õeks õppima. Kui nad valivad selle üleskutse, siis nad juba teavad, kelleks saada tahavad, ja kui diplom käes, siis on nad valmis inimesi aitama. Jõudu kõigile!"
 
Vanalinna Hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen ütles, et see on väärtus kõigile, et kool ja haigla saavad meditsiini toetada. „Oleme väga tänulikud, sest teame, kui pingeline on teie töö, ning et teil jätkus vastutulelikkust ja soovi noortega tegelda," ütles Nigesen.
 
Vanalinna Hariduskolleegiumi õpetaja Eha Vahtras ütles, et koostööleppe eesmärgina õpiksid noored tundma arstide mõttemaailma ja maailmanägemist ning näeksid, mida see töö reaalselt endast kujutab. „Tahaksime, et ülikooli minekuks oleks noortel selge, mis ees ootab, kui nad valivad arstiteaduskonna," ütles Vahtras.
 
Gümnaasiumi reaalklassile hakkab hariduskolleegium koostöös haiglaga tutvustama erinevaid meditsiiniteemasid. „Tutvustame erinevaid teemasid, haigla poolt tulevad allikad, lapsed teevad rühma- või individuaalse töö, toimuvad arutelud, praktikumid haiglas ja hiljem kokkuvõte-ülevaade. Esimene teema on kätehügieen. 11. klassis teevad noored uurimistöö, meditsiiniteemasid on kindlasti palju."
 
Huvi meditsiini vastu on väga suur ja sellest sai idee Ida-Tallinna Keskhaiglaga koostööd teha ka alguse. „Õpetan 9. klassis anatoomiat ja füsioloogiat, lapsed küsisid ja küsisid ning pidin sageli tunnistama, et teate, ma ei ole arst. Vahel pean oma tuttava neurokirurgi poole pöörduma, et teadmisi saada. Sealt saigi alguse mõte, et oleks vaja haiglaga koostööd teha," ütles Vahtras, lisades, et ka hariduskolleegium loodab, et see ei ole ühe-aastane projekt, sest laste huvi meditsiini vastu on tõesti suur.
 
ITK ja VHK koostööleppele kirjutasid alla (vasakult): MTÜ Miikaeli Ühenduse Arengukeskuse juhataja Irja Tuus, VHK direktor Kersti Nigesen ja ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Tagasi