ITK tänas õdesid ja ämmaemandaid

15. mai 2019

Ida-Tallinna Keskhaigla õed ja ämmaemandad tänasid eile kolleege tehtud hea töö eest ja tunnustasid tublimaid rahvusvahelise eriala päeva puhul.

ITK juhatuse liige Ülle Rohi tänas juhatuse nimel eelmisel aastal tehtud töö eest. „Eelmisel aastal sai meie kaasabil statsionaarset abi ligi 29 000 inimest; lisaks 18 000 patsienti, kes käisid päevaravil; meie teadmised ja oskused olid toeks 4379 ilmavalgust näinud lapsele. Ka ambulatoorsete visiitidel käinud patsientide arv on muljetavaldav – neid oli 576 000, neist ligi 150 000 korral tegi vastuvõtu õde või ämmaemand," loetles Rohi, lisades, et veel olulisem on, kuidas seda tööd tehti. „Iga numbri taga on inimene, oma individuaalsete vajaduste ja ootustega. Inimesed, kes oma tervise meie kätte usaldasid, on rahul – patsientide rahuloluuuringust jäid rahule ja väga rahule kõigis kategooriates 97-98% inimestest."

Samuti on Ida-Tallinna Keskhaiglaga rahul üliõpilased kahest tervishoiukõrgkoolist, kokku oli eelmisel aastal haiglas 448 praktikanti, kellest jäid üle 95% juhendajate, osakondade ja kolleegidega rahule.

„Kõik see näitab, et haigla põhiväärtused – professionaalsus, inimlikkus, koostöö – ei ole vaid sõnad, vaid on osa igapäeva tööst. Tänan tulemuste ja pühendumise eest!" ütles Rohi.

Tartu tervishoiukõrgkooli rektor Ulla Preeden tõstis esile head koostööd haiglatega. „Ka see tagasiside näitab, kui hästi üliõpilased end teie juures tunnevad," ütles Preeden, lisades, et oluline on töö kõrval mitte ära unustada ka ennast ja pere.

Tallinna tervishoiukõrgkooli rektor Ülle Ernits tõi välja, et Eesti õde, ämmaemand, tervishoiutöötaja ei ole kunagi olnud nii tark kui täna tänu hariduse võimalustele. „Meil ei ole kunagi olnud nii häid töö- ja palgatingimusi kui täna; meid pole kunagi nii palju usaldatud kui täna."

Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus märkis, et Aasta Emaks saanud Mare Tupits on töötanud üle neljakümne aasta õena ja see on tunnustus kõigile õdedele. „See, kui palju õed teevad ära Eesti tervishoiusüsteemis patsientide jaoks, ei ole hästi  kirjeldatud statistikas. Meie töö kunagi otsa ei saa ja robotid meid lõplikult ei asenda. Võib-olla tuleb hetk, kui robot teeb patsiendi jaoks voodi ära, aga inimese peab sinna aitama ikkagi õde. See, et patsient ei kardaks ja et keegi oleks tema lähedal, jääb ikka meie tööks," rääkis Kannus.

Tagasi