Ela laulupeol ITK segakoorile kaasa!

2. juuli 2019

Käesoleval nädalavahetusel toimuval XXVII laulupeol “Minu arm” osaleb enam kui 1000 muusikakollektiivi ning 32 000 laulja ja orkestrandi seas ka ITK segakoor.

Juba 11. aastat tunnustatud muusikapedagoog Mare Väljataga juhtimisel tegutsev koor pääses sel aastal samuti nende valitute hulka, kes laulukaare all oma oskuseid näidata saavad. Loomulikult on kõik oodatud meie haigla segakoorile kaasa elama ka rongkäigul, mis algab laupäeval kell 13.00. Rongkäigul meie koori ees marssiva haigla finantsjuhi ja juhatuse liikme Kersti Reinsalu sõnul on rongkäigus osalemine talle suur au. “Väga tore, et meie haigla inimesed soovivad ja suudavad oma põhitöö kõrvalt tegeleda Eestis pikkade traditsioonidega koorilauluga nii tõsiselt, et jõuavad nüüd oma kooriga ka laulupeole,” rõõmustas Kersti Reinsalu.

2019. aastal möödub Eesti esimesest laulupeost 150 aastat. Seekordse laulupeo peadirigent Peeter Perens soovib kõigile peolistele: “Nii nagu meile on kallid meie emad ja isad, on meile kallid ka meie isamaa ja emakeel. Eesti laulupidu on sündinud armastusest meie maa ja keele vastu. Selle armastuse läbi sai maarahvast eesti rahvas ja maast sai Eesti riik.  Pühitsedes laulupidu pühitseme me oma emakeelt ja isamaad, et võiksime neid pärandada oma lastele ja kesta igaviku tuultes igavesti. Eesti, minu arm!” 

Kohtumiseni laulupeol!

Tagasi